Har du brug for en kostplan for at opnå vægttab?

Det korte svar er NEJ!! En kostplan til vægttab kan måske hjælpe dig til at få en ide om hvor meget du skal spise, og hvilke madvarer som er mest optimale at spise for at nå dit mål.

Når det så er sagt, er der ingen som kan følge en kostplan resten af livet, da dette vil blive ret ensformig. De fleste af os ved inderst inde også godt, hvad vi burde spise og hvad vi burde lade ligge. 

Måden jeg laver kostvejledning ud fra, er at jeg kommer med at eksempel til en plan ud fra madvarer du allerede spiser i dag, og antal måltider du spiser Ud fra det laver jeg en kostplan til vægttab.. Derfra justeres der løbende så det passer perfekt til dig og din hverdag, og samtidig giver dig et kcal underskud, hvis ønsket er fedttab. Det er vigtigt at understrege at der ikke er forbudte madtyper, eller bestemte madvarer du ikke må spise. Det er vigtigst at du får et afslappet forhold til mad. Hvis mad du elsker gøres forbudt, har du mere lyst til det. Dette opnåes ved at have guide i stedet for en kostplan til vægttab.

Hvis jeg siger du ikke må tænke på en isbjørn, er det det første du tænker på. Derfor vil det være samme tilfælde hvis jeg sagde du aldrig måtte spise hvidt brød. Du vil have lyst til dette hele tiden. 

Brug en kostplan til vægttab som en guide

MEN du skal lære at styre dit forhold til de ting som du overspiser i. For eksempel behøver du ikke spise en hel plade chokolade, hvis du har spist et par stykker. Bare fordi chokolade ikke var det du skulle spise, er det hele ikke ødelagt, så du lige så godt bare kan spise hele pladen. Hvis du derimod har lov til at spise et stykke eller to i løbet af ugen, vil du ikke få skyldfølelse over at spise det. Du skal vende di ag med denne alt eller intet tilgang til det. 

Du skal have vendt dårlige vaner til gode vaner, og gerne en af gangen, hvis du vil opnå vægttab. Hvis din morgenmad for eksempel ikke er optimal i forhold til der du gerne vil hen vægtmæssig, så er det det første du skal ændre. Jeg vil lave en kostplan til vægttab som har det rigtige indhold og mængde til at du føler dig mæt. 

Planlægning er alfa omega for at din dag går som planlagt. Vær altid en dag forud med planlægning af dine måltider så du ikke står og har glemt at handle ind. Har du en kostplan til vægttab at gå ud fra er du ikke i tvivl om hvad du skal have.

Personliget er 80% af min mad hver dag ens, og de sidste 20% noget andet. Det er nødvendigvis ikke 80% ens året rundt, men mere i perioder. Jeg er aldrig i tvivl om hvad jeg skal spise. Og dog ved vi aldrig hjemme hvad vi skal have til aftensmad 😉 

Kostplan til vægttab

Hvis du skal have en kostplan, kan du bruge det til at få en ide om hvad du kan spise. Husk altid at intet er fastlåst, så du må gerne lave små afvigelser. Får du en kostplan, og får at vide at det kun er det du må spise, så find en anden til at hjælpe dig. Stil gerne spørgsmål til det der står i din kostplan. Bon appetit

Har du lyst til at høre mere kan du se mine forløb her

Madvarer i kostplan